vrijdag 10 augustus 2012

TROLL IN THE DUNGEON! of: shit die ik niet tolereer


Recent kreeg ik dit in mijn inbox. Ik vroeg me af wat de juiste actie was: moest ik deze persoon de voldoening geven van mijn aandacht en mijn onvermijdelijke woede? Moest ik deze persoon de voldoening geven dat ik deze basic onzin negeer en dat hij denkt dat hij zijn argument 'gewonnen' heeft met deze oh-zo-originele opmerkingen die NIEMAND in de geschiedenis ooit heeft gehoord?

Maar nee. Mijn oplossing is: ik maak hier een voorbeeld van. Hierbij een illustratie van de shit die ik NIET op mijn blog wil zien (pro-tip: er staat 'fanatiek feminist' in mijn header. Op wat voor soort blog DENK je dat je bent?).

AKA: Lotte neemt een positie in waar ze niet van af gaat wijken, en als dit je niet bevalt is dit niet de plek voor jou en kun je beter terug gaan naar je White Power Stormfront forum, of je Men's Rights Actvists blog, of waar sub-menselijke creaturen zoals dat zich bevinden.

Ik heb 2 dingen aan te merken bij deze essay.
Wat maakt het eigenlijk uit als Bane door een blanke wordt gespeeld inplaats van een latino?
http://whatculture.com/film/why-the-controversy-over-banes-casting-is-misplaced.php
Trouwens maakt ethniciteit in een film die gebaseerd is op een comic helemaal niet uit.Bijvoorbeeld: Harvey Dent als Charakter werd in Tim Burton's Batman uit 1989 door Billy Dee Williams(Afro-Amerikaans) vertoond, hoewel Harvey Dent toch eigenlijk blank is in de stripverhalen en alle films?
Mijn tweede punt is volgende:Waarom moeten mensen die niet blank en mannelijk zijn juist met nadruk worden vertoond? Dit lijkt mij enigzins superficieel.
De characters hier in Deze film representeren de doelgroep van de comics en van deze film,de majoriteit van dit genre en de toeschouwers zijn blank en mannelijk.
Want uiteindelijk is dit ook een westerse film, gericht op de westerlijke wereld die meer dan 90% blank is, dan zou het toch excentriek zijn ethnische minderheden op de voorgrong te plaatsen.

Ten eerste. Iedereen die dit soort dingen denkt kan van mijn blog afgaan en zichzelf een educatie aanmeten. Ik meen dit serieus. Ga lezen over privilege. Lees over het Zelf en de Ander, in relatie tot verschillende vormen van oppressie. Lees over de male gaze en de male default en de white default. Dit is “How Not To Be A Complete Douchebag 101”. Ik vind het niet erg om de fijnere punten van marginalisatie en dominante machtsstructuren en intersectionaliteit etcetera met mensen te bespreken, maar dit is zulke basic shit die ik al honderdduizend keer gelezen heb en waar honderdduizend mensen al antwoorden op hebben gegeven. Maar, deze keer verlaag ik me tot troll-niveau. Beschouw dit als een inleiding met basic dingen die je moet begrijpen om mijn blog te 'mogen' lezen. Een “you must be this tall to ride” voor gender en ethniciteit.

  1. white-washing is NIET vergelijkbaar met het spelen van een historisch wit karakter door een POC
White-washing is NIET vergelijkbaar. WHITE-WASHING IS NIET VERGELIJKBAAR.

Laten we zorgen dat we op hetzelfde niveau zitten: in de samenleving worden POC op dagelijkse basis impliciet en expliciet verteld dat ze minder zijn dan witte mensen. Schoonheidsstandaarden waarderen alleen 'witte' uiterlijke kenmerken, en als je een person of colour bent wordt verwacht dat je haar steil is, je wordt gephotoshopt tot je huid lichter is, en je gezichtsstructuur kan maar beter zo wit mogelijk zijn of je kans om gerepresenteerd te worden is bijzonder klein. POCs worden in media bijna alleen gerepresenteerd als stereotypes: de black best friend, de magical negro, de jezebel, de mammy, de crimineel. En de hoeveelheid aan POCs die in media te zien zijn zijn niet te vergelijken met de situatie in de realiteit. Tegenwoordig is het 'not done' om geen enkele person of colour in jouw werk te hebben (hoewel sommige studios dit nog steeds proberen), dus krijg je meestal één POC. Omdat het moet. Twee als je geluk hebt. Terwijl people of colour in de westerse wereld rond een meer gelijke verdeling zit. In de US zijn er dit jaar meer POC baby's geboren dan witte baby's en is de verdeling tussen de rassen een stuk dichterbij 50/50 dan 90/10. In Nederland zit het percentage 'allochtonen' rond de 20% (en dan na te gaan dat hoewel een gedeelte van de allochtonen in Nederland westers zijn, er ook een hoop people of colour in Nederland zijn die niet als allochtoon gelden – een van de redenen waarom ik geen fan ben van de versimpelde autochtoon/allochtoon verdeling).

Dus. Om samen te vatten:
  • er zijn al weinig rollen voor POCs verkrijgbaar in Hollywood hoewel de daadwerkelijke verdeling van de bevolking veel gevarieerder is in ethniciteit dan Hollywood zou laten denken.
  • ALS er rollen zijn die voor POCs geschreven worden zijn dit vaak stereotypes.
  • POCs zien zichzelf dus niet adequaat gerepresenteerd

En representatie is belangrijk. In een recente studie is aangetoond dat blootstelling aan massamedia voor kinderen het resultaat heeft dat ALLEEN WITTE JONGETJES zich beter voelen over zichzelf. POC jongetjes en meisjes? Voelen zich slechter over zichzelf. Witte meisjes? Voelen zich slechter over zichzelf. Hmm, zou dit misschien te maken hebben met de bevolkingssamenstelling op tv die je laat denken dat 95% van de wereld bestaat uit witte mannen? Nah, vast niet.
Door de blootstelling aan white-washed media voelen POC kinderen van jongs af aan al dat zij als slechter gezien worden dan witte mensen: zie onder andere de doll test.

Representatie is belangrijk.

En dan is er Hollywood, waar: ontelbare rollen die geschreven zijn voor people of colour in plaats daarvan gegeven worden aan witte mensen, die al ZAT rollen en representatie hebben in media (witte vrouwen hebben ook niet bijzonder veel substantiele representatie in de media, maar de situatie is altijd nog beter dan die van women of colour, bijvoorbeeld).
Hollywood, waar als er een casting is voor een ambigue rol (zoals Katniss Everdeen in The Hunger Games) de casting call zegt 'caucasians only'.
Waar ALS er een POC gecast wordt in een rol die voor heb geschreven wordt (zoals Amandla Stenberg als Rue in The Hunger Games) de hel losbreekt (zie de casting controversy rond THG: mensen die zeiden dat ze Rue als “onschuldig meisje, dus niet als zwart” hadden voorgesteld, en dat nu Rue gespeeld wordt door een zwart meisje “het helemaal niet meer zielig is als ze doodgaat”).

Als er eens een keertje een rol die traditioneel wit is gespeeld wordt door een POC is dit NIET hetzelfde als white-washing. Aangezien er voor witte mensen zoveel rollen beschikbaar zijn, terwijl dit voor POCs niet het geval is. Mensen die geloven dat whitewashing en het geven van een witte rol aan een POC hetzelfde is kunnen de browser sluiten en ophoepelen van mijn blog.

Specifiek op Batman gericht (en spreek niet over alsof ik Batman niet ken):
Bane is een catch-22 in dit geval. Nolan's Batverse is namelijk een wereld waarin in belangrijke rollen alleen maar witte mensen bestaan, op Morgan Freeman na. En Freeman, hoezeer ik hem ook respecteer, kan ondertussen op zijn business card beter de titel zetten “Morgan Freeman – de Respectabele en Niet-Bedreigende Oude Zwarte Man (die Witte Mannen Wijze Levenslessen en Moralen Leert)”. Om dan de enige andere POC in zijn universum een gevreesde villain te maken zou ook niet ideaal zijn, want dat brengt allerlei unfortunate implications mee.
DC comics doet het niet altijd even top met representatie. Maar, DC comics heeft alleen in de Batfamily al een Aziatische Batgirl gehad, en een zwarte Batwing. Mijn favoriete versie van Bane is Bane in Gail Simone's Secret Six, waarin zich in een team van zes mensen twee Latin@'s bevinden: Bane, en Scandal Savage. En in Six is Bane meer dan een villain: hij is een gecompliceerde anti-villain, hoogst intelligent en met een compleet eigen morele code. Hoewel hij nog steeds 'slechte' dingen doet is hij een man van eer en een man die diep geeft om degenen die dichtbij hem staan (zoals Scandal, zijn surrogaat-dochter). Bane is meer dan een villain hierin.

En Billy Dee Williams?
Spreekt het niet voor zich dat, hoewel Williams een contract had dat hem garandeerde dat hij Two-Face kon spelen (de Burton en Schumacher films zijn bedoeld als één serie), hij vervangen werd door de witte Tommy Lee Jones toen de tijd kwam om Two-Face een van de main characters te maken in Batman Forever?

  1. 'waarom moeten mensen die niet blank en mannelijk zijn met nadruk worden vertoond'

Zie punt 1.

En bovendien, waarom zouden mensen die wit en mannelijk zijn met nadruk moeten worden vertoond?
Als je tot een dominante groep behoort en jezelf continu gerepresenteerd ziet NIET als stereotype en in 90% van media, nee, dan maakt het jou misschien niet uit of andere mensen zich gerepresenteerd voelen.
Maar een beetje compassie staat niemand mis. En bovendien, zelfs al kan het je echt niet minder schelen, is het echt nodig om pogingen tot inclusiviteit en representatie tegen te werken?

Geloof me, ook al is er meer inclusiviteit, ik zie het niet gebeuren dat witte mannen ineens helemaal geen rollen meer mogen spelen in internationale media.

  1. de westerse wereld is 90% wit en daarom is er geen andere representatie nodig ofzo guys I don't even know with this one

Wat.

Zoals ik al zei, de etnische samenstelling van onze bevolking is niet 90% wit. En zoals ik zei bij punt 2, er is niet maar één vorm van representatie mogelijk en daarom moeten we de witte man uitkiezen en mag NIEMAND VERDER GEREPRESENTEERD WORDEN in media.

De comic book industrie mikt inderdaad op een lezersschap van witte mannen tussen de 18 en 30 jaar oud. Helaas voor hen is dat een zeer kleine markt als je dat vergelijkt met alle mogelijke lezers. Zo'n 40% van het publiek voor The Avengers was vrouw: waarom was dat? Misschien omdat vrouwen in The Avengers als volledige mensen geschreven worden en niet als seksspeeltjes of eye candy of incompetenter dan mannen?

Vraag het jezelf eens af: zijn het op natuurlijke wijze mannen die tot comic books en verfilmingen aangetrokken worden? Of zijn er minder vrouwen die comics lezen omdat het actief moeilijk gemaakt wordt voor ze om zichzelf terug te vinden in comics doordat ieder vrouwelijk karakter als hypergeseksualiseerd weer wordt gegeven? Omdat vrouwen bijzonder weinig representatie hebben in comicbooks? Omdat je al gauw je als vrouw je moet bewijzen of je een 'echte comic book fan' (zie ook het “girl gamers doen het alleen maar voor de aandacht!” stereotype) bent terwijl mannen dat niet hoeven?

En hetzelfde met people of colour. Hebben ze gewoon geen interesse in media?
Of voelen ze zich actief buitengesloten?

By the way, volgens deze logica zouden, omdat de 'bevolkingssamenstelling gewoon zo is!!11±±!!!" filmcasts uit meer vrouwen dan mannen moeten bestaan aangezien vrouwen 51% van de wereldbevolking zijn.
Toch zie ik deze meneer "maar de rechten van witte hetero mannen dannnnn!!!" daar niet om vragen. Hmm.

En voor degenen die het tot het einde van dit epistel hebben gered: gefeliciteerd. Maar ik zal niet altijd op dit soort berichten reageren. Dit was een voorbeeld, een idee van wat ik verwacht dat mensen accepteren als zij mijn blog lezen. Ik ben hier niet om gratis educatie te bieden, ik ben hier om mijn mening te geven, een mening die al enkele jaren in de maak is en waar de meest basic argumenten geen invloed op gaan hebben.

Ik ga uit van een bepaald niveau van kennis, van openstaan voor issues van gemarginaliseerde groepen, en van minimum requirements to be a decent human being.

Voor het idee van waarom dit me irriteert en waarom dit zo fout is verwijs ik jullie door naar deze post,  en deze quote uit de post:

Coming into a feminist conversation with, “Have you considered that sometimes women acquire free drinks at bars?” is like walking into graduate school during Philosophy finals and saying, “Have you considered that the color blue that I see may not be the color blue that you see?”Imagine you are the guy who just walked into that Philosophy class and laid that shit down. Imagine the class full of students who have worked very hard and committed themselves and sacrificed to be here, students who have spent several years of their lives learning about this subject. Imagine now their feelings when you go to the head of the classroom with a smirk on your face and demand the professor give you an A for effort. Imagine now that they think you are a douchebag asshole, because they do, and because you are. You are a douchebag asshole because you are obviously so self-centered, arrogant, and completely ignorant of the world around you, that you thought you could walk into a high-level course with no background and no work and say something profoundly simplistic and totally unrelated and also everybody should congratulate you for having done this thing, so brave, so provocative.
(...)
You are not asking us a real question. You are simply illustrating, for all to see, your own ignorance. You are saying, “I have not considered the implications of the question I have just asked. I have not taken the time nor effort nor commitment to sit down and ask myself this question. Instead, I have come into your philosophy classroom/office/feminist blog and shit out my question with a smirk, because I believe that my two seconds of thought are worth more than your long-term analysis, because I believe I am worth more."

14 opmerkingen:

  1. Ik had niet gedacht dat mijn twee vragen dit hele argument als een kaartenhuis inelkaar kon laten zakken.

    Maar goed ik ga wel de discussie aan, ik houd het kort maar krachtig.

    Deze hele post zit vol met drogreden:

    "En bovendien, waarom zouden mensen die wit en mannelijk zijn met nadruk moeten worden vertoond?
    Als je tot een dominante groep behoort en jezelf continu gerepresenteerd ziet NIET als stereotype en in 90% van media, nee, dan maakt het jou misschien niet uit of andere mensen zich gerepresenteerd voelen.
    Maar een beetje compassie staat niemand mis. En bovendien, zelfs al kan het je echt niet minder schelen, is het echt nodig om pogingen tot inclusiviteit en representatie tegen te werken?"

    Zoals bijv. hier te zien dit is een ad misericordiam(Je verteld dat ik geen meegevoel toon en ik daarom fout lig), vals dilemma(zwart-witdenken), ad ignorantiam argumentering (Waar krijg jij de kennis vandaan dat ik wit en mannelijk ben?).



    "Zoals ik al zei, de etnische samenstelling van onze bevolking is niet 90% wit. En zoals ik zei bij punt 2, er is niet maar één vorm van representatie mogelijk en daarom moeten we de witte man uitkiezen en mag NIEMAND VERDER GEREPRESENTEERD WORDEN in media."

    Hier alweer een stropopberedenering, dit spreekt voor zichzelf denk ik.
    Trouwens zijn 90% van de mensen in onze westerlijke wereld (Noord-Amerika, Europa en Oceanie) wit en voelen zich meer aangesproken door film/comic characters die op hen lijken.



    " De comic book industrie mikt inderdaad op een lezersschap van witte mannen tussen de 18 en 30 jaar oud. Helaas voor hen is dat een zeer kleine markt als je dat vergelijkt met alle mogelijke lezers. Zo'n 40% van het publiek voor The Avengers was vrouw: waarom was dat? Misschien omdat vrouwen in The Avengers als volledige mensen geschreven worden en niet als seksspeeltjes of eye candy of incompetenter dan mannen?"

    Post hoc ergo propter hoc, het hoeft niet te betekenen dat dit de verklaring voor dit fenomeen is, er bestaan nog alternatieve hypothesen.
    Trouwens wordt Black Widow (gespeeld door Scarlett Johansson) als sexy afgebeeld (strak catsuit) en heeft vergeleken met de andere characters geen superkrachten (ze draagt alleen een pistool), best wel tegenstrijdig?



    "Vraag het jezelf eens af: zijn het op natuurlijke wijze mannen die tot comic books en verfilmingen aangetrokken worden? Of zijn er minder vrouwen die comics lezen omdat het actief moeilijk gemaakt wordt voor ze om zichzelf terug te vinden in comics doordat ieder vrouwelijk karakter als hypergeseksualiseerd weer wordt gegeven? Omdat vrouwen bijzonder weinig representatie hebben in comicbooks? Omdat je al gauw je als vrouw je moet bewijzen of je een 'echte comic book fan' (zie ook het “girl gamers doen het alleen maar voor de aandacht!” stereotype) bent terwijl mannen dat niet hoeven?"

    Dat zijn een paar willekeurige correlaties,
    Comic boeken zijn een traditioneel mannelijk hobby (niet dat ik nu over mijn cis gender privilege word beleerd), waardoor er natuurlijk meer vanuit de visie van een man wordt gekeken.
    Er bestaan wel comics voor vrouwen maar hebben niet zo een grote doelgroep (behalve feministen die geen vrouwelijke hobbies kunnen vinden), net zoals er pornos speciaal vanuit een vrouwelijk standpunt zijn (female friendly porn), maar die hebben ook niet zo een zeer grote doelgroep qua statistieken.

    To be continued...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou hier het vervolg.

    "En hetzelfde met people of colour. Hebben ze gewoon geen interesse in media?
    Of voelen ze zich actief buitengesloten?"

    Er zijn best wel veel "people of color" die comics lezen, maar dit wordt als niet acceptabel en stoer gezien in hun cultuur (bijv. Afro-Amerikaans) omdat het als een beetje 'nerd' wordt gezien.
    Omdat veel comics-series alwat ouder zijn begonnen (nog tientallen jaren voor de jaren 1960) zijn door de toenheersende 'apartheid' nauwelijks zwarte mensen te zien.



    "By the way, volgens deze logica zouden, omdat de 'bevolkingssamenstelling gewoon zo is!!11±±!!!" filmcasts uit meer vrouwen dan mannen moeten bestaan aangezien vrouwen 51% van de wereldbevolking zijn.
    Toch zie ik deze meneer "maar de rechten van witte hetero mannen dannnnn!!!" daar niet om vragen. Hmm."

    Alweer twee stropopberedeneringen, ik vertelde over hoe de doelgroep van comics grotendeels mannelijk en blank is.
    Hoe komen wij eigenlijk nu op heteroseksueliteit(heb ik niets over gezegd)?
    Wat heeft seksuele geaardheid hier mee te maken?



    "En voor degenen die het tot het einde van dit epistel hebben gered: gefeliciteerd. Maar ik zal niet altijd op dit soort berichten reageren. Dit was een voorbeeld, een idee van wat ik verwacht dat mensen accepteren als zij mijn blog lezen. Ik ben hier niet om gratis educatie te bieden, ik ben hier om mijn mening te geven, een mening die al enkele jaren in de maak is en waar de meest basic argumenten geen invloed op gaan hebben."

    Ik zie hier een ad ignorantiam argument.
    Hoe weet jij dat jouw mening eigenlijk beter en hogerwaardig dan die van mij (of andere) is?


    Gaan we even terug na dit:
    "AKA: Lotte neemt een positie in waar ze niet van af gaat wijken, en als dit je niet bevalt is dit niet de plek voor jou en kun je beter terug gaan naar je White Power Stormfront forum, of je Men's Rights Actvists blog, of waar sub-menselijke creaturen zoals dat zich bevinden."

    Ad hominem, jij probeert mijn argument in verbinding te brengen met dat soort ideologieën.
    Een beetje hypocriet is het "sub-menselijke creaturen" te gebruiken in dezelfde zin.
    Veel feministen vertegewoordigen ook de rechten van de man, zoals je zou moeten weten als je je zo goed met dit thema uitkent.

    Hoewel het feminisme zelf ook een communistische (een ideologie die tientallen miljoenen mensen het leven heeft gekost) afkomst heeft, niet veel anders als fascisme.


    Oh en trouwens ik ben geen troll, gewoon iemand met een iets andere mening, wat schijnbaar niet getollereerd wordt op deze blog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nope, dit tolereer ik inderdaad niet. En dit is altijd nog mijn blog, waar ik mijn mening op verkondig, en waar ik kies wat wel en niet geëtaleerd wordt.

      En jouw foutieve mening die doordrenkt is van en riekt naar privilege, racisme en misogynie kan wat mij betreft lekker ophoepelen.

      Want zoals ik al zei is het niet mijn baan om mensen te onderwijzen die denken dat zij hier met brand new meningen kunnen komen ("have you considered that the blue I see may not be the blue that you see?") en niet verder willen kijken dan hun eigen kortzichtige wereldje.

      Waarom je komt klagen: geen idee. Witte mannen hebben niets te zeuren over representatie, dus ze kunnen hun bittere tranen wat mij betreft ergens anders gaan huilen. Ik ben aan niemand mijn aandacht verschuldigd en zeker niet aan misogynistische racistische douchebags.

      Bye gurl.

      Verwijderen
    2. "Nope, dit tolereer ik inderdaad niet. En dit is altijd nog mijn blog, waar ik mijn mening op verkondig, en waar ik kies wat wel en niet geëtaleerd wordt."

      Dus jij accepteerd geen constructieve kritiek op jouw blog, en jij denkt dus dat jij mensen mag voorschrijven om hun menselijk recht op vrije meningsuiting te limiteren.
      Gewoon omdat die kritiek jouw mening laat vervagen, maar jij eigenlijk ook gebruik maakt van dit recht, hypocriet dus en eigenlijk zelfs authoritair en facistisch.



      En jouw foutieve mening die doordrenkt is van en riekt naar privilege, racisme en misogynie kan wat mij betreft lekker ophoepelen.

      Ik weet niet sinds wanneer een mening foutief kan zijn, maar mijn mening bevat geen van dat genoemde, jouw mening bevat vooral racistische en misandriesche elementen.

      Over privilege:
      Jij spreekt toch eigenlijk vanuit een positie van privilege.
      Een van de volgende dingen treft zekker bij jou toe: blank, vrouwelijk, leeft in de eerste wereld, behoort bij de middelklasse of hoger, woont in een buitenstadse wijk.
      Maar dan wil jij mensen beleren over hun privilege vanuit zo een machtpositie?
      Hoe weet jij hoe het is om bijv. zwart te zijn of homoseksueel(als man)?




      "Want zoals ik al zei is het niet mijn baan om mensen te onderwijzen die denken dat zij hier met brand new meningen kunnen komen ("have you considered that the blue I see may not be the blue that you see?") en niet verder willen kijken dan hun eigen kortzichtige wereldje."

      Jouw hele theorie is niet eens zelf bedacht, want elke (18 jarige) amerikaanse studente die women's studies heeft gestudeerd verteld dezelfde nonsens.
      Ik heb nog niets nieuws gehoord wat ik nog nooit van de gemiddelde feminist heb hehoord,
      heb jij ooit gebruik gemaakt van de door mannen gegeven mentale processen (educatie) om je eigen theorie te creeren, en niet alleen van mannen te kopieeren?
      De basis van het feminisme is eigenlijk gewoon filosofie gemaakt door mannen, en door uitbuitende feministen gewoon gekopieerd.

      Jouw klein wereldje is kortzichtig als je geen kritiek wilt accepteren, en als je niet wilt accepteren dat de matriarchie de man onderdrukt en niet de patriarchie de vrouw.
      Als vrouwen zich echt zouden onderdrukt voelen zouden ze haat en angst voor hen hebben,
      zoals de onderdrukkten het altijd doen, maar vrouwen haten mannen niet of hebben zelfs geen angst voor hen.
      Als vrouwen zich echt vernederd voelen door de mannelijk mentale superieuriteit dan hadden ze alles eraan gedaan om dat te veranderen.
      Als ze zich echt onderdrukt voelden dan zouden ze zich al op ieder denkbaar tijdstip in de geschiedenis al los van hun onderdrukkers hebben gemaakt.

      Dat doen vrouwen natuurlijk niet omdat ze de man natuurlijk uitbuiten,
      daarom was er vroeger nooit zo een situatie opgetreden.
      Een vrouw heeft twee wegen in het leven om te kiezen, een man vinden en hem parasitair uitbuiten (huisvrouw zijn en op zijn kosten leven) of carriere maken, de meeste vrouwen kiezen voor het eerste.
      Vrouwen hebben in bijna de hele menselijke geschiedenis nooit hun mentale capaciteiten ontwikkeld, omdat ze daarvoor toch gewoon de man hebben die ze controleren, manipuleren en uitbuiten.

      To be continued...

      Verwijderen
    3. Hier verder.


      "Waarom je komt klagen: geen idee. Witte mannen hebben niets te zeuren over representatie, dus ze kunnen hun bittere tranen wat mij betreft ergens anders gaan huilen. Ik ben aan niemand mijn aandacht verschuldigd en zeker niet aan misogynistische racistische douchebags."

      Ik kom niet klagen, ik lever kritiek op de dingen die jij schrijft, want wat heb jij alleen aan positieve kritiek die alleen jou eigen ego vult met een gevoel van voldoening, terwijl jij alleen maar dingen schrijft (wat anderen al geschreven hebben) die al sinds jaren als nonsens worden gezien in sociologie.
      Jij verwacht dat een reactie hier op jouw blog altijd positief moet zijn en de persoon jouw mening deelt, en als dat niet toetreft dan gooi jij met woorden zoals: privilege, racisme en misogynie, waarvan jij schijnbaar niet zo veel vanaf weet.

      Even over jouw "filosofisch diepgangetje"
      je beroept je op autoriteit (die feministische post) ook een drogreden, inplaats van mijn argumenten te ontkrachten, een voor een.
      Ik wist al dat pseudo-feministen niet logisch kunnen nadenken maar hier schrok ik wel even van.


      Oh en trouwens jij projecteerd,
      je zegt dat ik een "douchebag" ben terwijl jij mij persoonlijk meermaals hebt aangevallen in jouw argumenten, inplaats van mijn argument aan te vallen val je mij persoonlijk aan, dit heet ad hominem in het latijns, en dit doen mensen die niet de discussie op een mentale manier aan kunnen.

      Ik hoop dat je wat geleerd hiervan hebt.

      Verwijderen
    4. Ik discussieer niet met misogynistische men's rights activists, dus wat mij betreft kan je fijn fedora's gaan kopen en verder gaan met vrouwen haten, maar niet hier. Have a nice day!

      Verwijderen
    5. Dan betekent dit dus, dat ik gewonnen heb,
      Nou ik zie geen argumenten meer.
      alleen nog een persoonlijke aanval op mij (ad hominem).
      Ik ben niet misogynistisch, ik haat geen vrouwen,
      maar ik heb wel een probleem met die onzin die jij uitkraamt.

      Nou dit was een makkelijke discussie voor mij.
      ik had al direct bij de eerste reactie al gewonnen,
      omdat jij niet weet waarover jij het hebt.

      P.S. doe eens wat makeup op en een paar mooie kleren, en praat niet zoveel onzin over "hurr muh feemale rites" en dan krijg je misschien ook wel eens wat mannelijke aandacht (die je van je vader niet hebt gekregen),
      en laat die (hipster) fedora's van jou maar achterwege.

      C'est la vie

      Verwijderen
    6. Dat betekent dat je een heel treurig mannetje bent, als je denkt dat het feit dat ik me te goed voel voor deze discussie betekent dat je gewonnen hebt. Gozer, dit is feminisme 101. Al die punten die je opbrengt worden in de meest basic gender en etniciteit theorie ontkracht. Dat jij misschien de intellectuele capaciteit niet hebt om je daarover in te lichten, of misschien liever willfully ignorant blijft, betekent niet dat ik verplicht ben om mijn vrije tijd te gebruiken om jou te onderwijzen.

      En zie de grote stoere MRA praten over ad hominem en dan deze reactie geven. Alsof iemand zijn uiterlijk invloed heeft op wat diegene te melden heeft. Daarnaast kan jij dat blijven geloven als je je daardoor beter voelt, ik wéét wel beter.

      But don't let the door hit you in the ass on the way out. En blijf weg, alsjeblieft, ik ben allergisch door intolerantie en stupiditeit.

      Verwijderen
    7. Nou we hebben het nu over de meest 'basic' dingen omdat jij de meest 'basic' argumenten in de discussie brengt, die ik allemaal al ontkracht heb, ik ken me heel goed uit met feminisme.

      Als jij je zogenaamd te goed voelt (chauvinisme) om met iemand de discussie in te gaan dan is dat jouw probleem, zeer infantiel.

      Ik ben ook geen male rights activist als je dat dacht.

      Je gebruikt nu weer een tu quoque argument,
      dat hoef ik hopelijk niet uit te leggen.
      Jij gebruikt zeer veel drogredenen, en dan wil jij serieus genomen worden.

      Hoewel dit bijzaken zijn, Aantrekkelijkheid heeft zeker invloed,
      als jij aantrekkelijk zou zijn dan was jij heus geen feminist geworden,
      want mooie vrouwen voelen zich niet onderdrukt.

      Naja jouw blog leest toch geen hond dus maakt het ook niet uit, gelukkig leest niemand die onzin die jij schrijft.

      Verwijderen
  3. Ik kan niet zeggen dat ik het helemaal op alle punten met Lotte eens ben, maar zeker niet met jou, Jameskeanigan. Bovendien wordt ik moe van te lezen wat jij erop aan te merken hebt. Even voor de duidelijkheid: latijn staat chique maar is NIET per se nodig om duidelijk te maken wat je bedoelt, en woorden als superficieel zijn duidelijk uit het Engels gehaald en kloppen niet als je ze een beetje vernederlandst. Het klinkt misschien erg intelligent, maar wij zeggen gewoon oppervlakkig. Pak een woordenboek! En tussen al dat prestigieuze gepraat van je schrijf je wel 'je verteld' met een D! Ik denk eigenlijk dat dat al reden genoeg is om je niet serieus te nemen. Dat ten eerste, want ik stoorde me er vreselijk aan.

    Ik ga niet in op alles waarop je reageert. Geen zin in en geen tijd voor. Ik zou niet eens al je punten kunnen begrijpen, zoveel onzin sproei je er tussendoor. Bovendien breng je het feminisme even tussendoor in verband met het communisme en het fascisme, waardoor je al helemaal bevestigd dat je er geen verstand van heb. Er valt vast wat voor te zeggen, en vast wat tegen, maar jij brengt ze op een verkeerde manier in verband.
    Daarbij ben ik wel benieuwd waar je al die leuke gegevens vandaan heb? 90% van de bevolking in Oceanië, Noord-Amerika en Europa wit? HOE meet je zoiets? Wordt iedereen bij geboorte langs gebracht bij een bureau waar ze een tabel te verschijn halen, verschillende aspecten meten en dan zeggen "uw kind valt onder categorie 61. Hij is dus niet zwart, want dat ben je pas vanaf categorie 62". Mijn atlas zegt helemaal niets over de etniciteit in specifiek deze gebieden bij elkaar.

    Oh ja; en dat feministen die geen vrouwelijke hobby's kunnen vinden strips lezen, slaat ook weer nergens op. Wat zijn dan vrouwelijke hobby's? Taarten bakken, truien breien, diner koken voor hun heldhaftige man die de kost verdient?

    Ik heb geprobeerd je reactie te lezen, maar ben er slechts snel doorheen gegaan omdat het zo vol onzin staat. Het gaat niet om je iets andere mening, maar hoe je die verkondigt. En ik vind dat je dit zeer aanvallend doet en dat JOU hele houding, NIET die van Lotte, uitstraalt dat je jezelf wel erg slim en goed vindt. Dus alsjeblieft, rot op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik reageer alleen op het bovenste.

      Drogreden zijn meestal in het latijns.

      Superficieel is een woord dat uit het frans komt 'superficile', frans had een grote invloed op de nederlands en engelse taal, het woord staat trouwens ook in het woordenboek.

      Ik hoef mijn manier van converseren niet te accommoderen, voor de minder begaafden met een kleinere vocabulaire.

      De rest laat ik maar zitten, geen argument nodig voor, alleen maar persoonlijke aanvallen, ad hominem dus.

      Verwijderen
    2. Ik reageer hier alleen op het minder begaafd zijn met een kleinere vocabulaire.

      Ten eerste: als jij iedereen die niet even prestigieus praat als jij als minder begaafd beschouwd krijg je het vanzelf nog wel moeilijk in je leven. Ik hoop voor je dat je intellectuele capaciteit ruim voldoet aan je verwachtingen, anders krijg je het nog zeer moeilijk in je loopbaan. Andere genieën houden meestal er niet van om zo op neer gekeken te worden. (Oké, een uitzondering geldt hier als je zo ontzettend slim bent dat de wetenschap niet zonder je kan. Niet erg waarschijnlijk, maar toch.)

      Ten tweede ben ik niet minder begaafd. Je hoeft me ook niets te vertellen over het Frans. Ik ga mijn eindexamenjaar van het gymnasium in, sta alleen maar ruim voldoenden. Daarbij doe ik al mijn werkstukken op basis van literatuur in het Frans (in het Nederlands is er over veel onderwerpen bar weinig te vinden) en ben ik halverwege de Rougon-Macquart (ook in het Frans natuurlijk). Als je niet weet wat dat is, zoek maar op. Ik weet niet of het zo is, maar ik ben waarschijnlijk slechts jonger dan jij bent, niet minder slim.

      Ten derde: alle 'zwak begaafden' en 'minder begaafden' zijn niet per se stommere mensen. Een vriendin van mij met hele zware dyslexie is door klotehard te werken opgeklommen van vmbo naar vwo. Zo, dat is pas doorzettingsvermogen en intelligentie, beter dan al die rotgenieën die denken dat ze nooit iets uit te hoeven voeren. (je hoeft je hier niet aangesproken te voelen, ik wil slechts een punt maken)

      Verwijderen
    3. Je klinkt als een ontzettend intelligente jonge vrouw, Margot, en ik applaudisseer jouw volwassen blik op de wereld.

      Alleen in de tijd dat ik nu doorgebracht heb met het bestuderen van dominante en gemarginaliseerde groepen kom je op een gegeven moment achter een aantal dingen, die ik in dit excuus van een 'discussie' ook zag:
      1) niemand heeft recht op jouw tijd of moeite (of beleefdheid!). Niemand kan eisen dat je een discussie met ze voert of probeert ze te onderwijzen. Dat bedoel ik ook met dat ik niemand een educatie schuldig ben met deze blog: mensen die benieuwd zijn en openstaan voor nieuwe dingen help ik erg graag een handje, maar je bent het niemand verplicht en zeker niet als diegene alleen maar komt om zich superieur te voelen in zijn eigen wereldbeeld.
      2) sommige mensen hebben echt een ander wereldbeeld, en dat kan een zeer interessante discussie opleveren. Maar, opnieuw, sommige mensen hebben een andere mening en kunnen deze eloquent en goed onderbouwd verdedigen, en luisteren respectvol naar wat jij te zeggen hebt. En sommige mensen hebben dit absoluut niet, en vaak is al aan de manier waarop ze schrijven zien of dit wel of niet het geval is.

      Dus ja, je kan moeite doen om hem te beantwoorden, en een gevoel van trots en rechtvaardigheid kan het moeilijk maken om weg te stappen van de discussie, maar bij zulk soort types zal je nooit vooruitgang boeken want het is niet alleen dat ze ignorant zijn, het is dat ze ignorant WILLEN zijn en plezier beleven in het proberen pissig te maken van anderen met hun stupiditeit.

      (ik hoop dat dit niet patronizing tegenover jou overkomt btw, zo bedoel ik het absoluut niet :) )

      Verwijderen
    4. 1) Ik blijf bijna altijd beleefd, omdat ik beleefd wil worden aangesproken (of vriendelijk), en het is hypocriet om dat niet zelf te doen. Bovendien heb ik gemerkt dat je meestal veel verder komt en het veel betere discussies voortbrengt. Dat hij niet wil luisteren is zijn eigen keuze.
      2) Hij is het laatste type, hij walst overal overheen. Ik wilde hem alleen even vertellen dat je soms om je heen moet kijken en niet overal op neer moet kijken. Of hij daar iets mee doet is zijn eigen keuze.

      En het komt zo ook niet over hoor, maak je geen zorgen :)

      Verwijderen